Informasjonsside om ulv, bjørn, gaupe og jerv.
Kjøp en fantastisk CD her!
Malerier av Jan Petter Bratsberg

Se vår facebookside Ta Vare På Ulven for oppdaterte nyheter!


Posted 3 years, 10 months ago at 10:56 am.

Add a comment

DIT MÅ DU IKKE GÅ, SIMBA!

Posted 4 years, 11 months ago at 10:23 am.

Add a comment

TRAGISK!!

Direktoratet for Naturforvaltning har utstedt nye lisenser for å ta livet av våre rovdyr for 2012. Tallet er 39 jerver, 22 ulver, 23 bjørner og 23 gauper. Dette er en skandale. Er det fortsatt noen som vil kalle Norge for et miljø land? Vi minner våre myndigheter om at disse rovdyrene er truet av utrydding. Er det slik den rødt-grønne regjeringen behandler vårt sårbare miljø?

Posted 5 years, 2 months ago at 10:51 pm.

Add a comment

SKANDALE! 248 STORE ROVDYR DREPT I NORGE I 2011!

Dette er det høyeste antall drepte rovdyr på over 100 år. Det ble ifjor registrert drept 145 gauper, 79 jerver, 15 bjørner og 9 ulver i Norge. Dette er direkte skandaløst for et land som skryter av å være en miljønasjon. Hvem har skylden? Jo , norske politikere med  miljøuvernminister Erik Solheim i spissen. Det registreres at Høyre politikere forsøker å presse Solheim og dette partiet fremkommer mer og mer som et ikke særlig miljøinteressert parti. Det skulle være interessant med Erna Solbergs kommentarer men hun sier vel som vanlig minst mulig. Jeg minner Solberg om at sauenæringen og reindriften koster fellesskapet meget høye beløp i overføringer hvert år og at kjøtt fra sau kun utgir ca. 7% av det totale kjøttkonsumet her i landet. Bygda trenger altså andre næringsveier enn den totalt ulønnsomme saue og reinnæringen.

Posted 5 years, 6 months ago at 2:56 pm.

Add a comment

STATEN VIL SKYTE JERV FRA HELIKOPTER!

Miljøuvernminister Solheims disipler i Statens naturoppsyn skyter jerv fra et helikopter. Solheim lar seg, presse blant annet fra miljøpartiet Høyre. Velgerne har allerede straffet Solheims parti SV men ikke Høyre som mer og mer fremstår som et anti rovdyr og ikke så veldig miljøinteressert parti. Dette er veldig trist for miljøsaken. Norge fremstår mer og mer som en miljøsinke.

Posted 5 years, 6 months ago at 2:47 pm.

Add a comment

Følg oss på Facebook!

Det legges også ut nyheter fortløpende på  vår Facebook side som er  Ta Vare På Ulven.  Trykk LIKE og anbefal siden til alle dine venner ved å trykke DEL!

Har du kjøpt vår glimrende cd? Støtt oss ved å gå inn i butikken. Både Bruce Springsteen og Mark Knopfler anbefaler at du støtter oss.

CD´n heter MOTHER EARTH BLUES VOL. 1.

Posted 5 years, 10 months ago at 9:02 am.

Add a comment

ULV SKUTT OG DREPT I NES KOMMUNE ONSDAG.

Romerikes Blad melder at en ulv er skutt og drept , ulovelig,  på et småbruk sør-vest for Bjørknessjøen i Nes kommune. Politiet bekrefter at skytteren selv ringte til politiet og meldte fra hva han hadde gjort. Iflg. politiet var det ikke gitt fellingstillatelse på ulven som ble skutt men politiet sier at de ikke har noen holdepunkter for at det er begått noe straffbart. Alikevel medgis det at mannen formelt har status som misstenkt. Er dette dobbelt kommunikasjon fra politiet eller bare et forsøk på å dysse ned saken. Klart at mannen må være misstenkt. Dette er jo miljøkrimminalitet! Vi håper han får den straffen han fortjener!

Posted 6 years ago at 3:47 pm.

Add a comment

Mer rødgrønne penger til jakt på våre rovdyr.

Arbeiderpartiet gir fylkesmannen penger til jakt på ulv mellom Elverum og Løten. Jens og hans medspillere øker summen til hele 50.000 av felleskspets midler. Det er ikke grenser hvor mye Arbeiderpartiet vil betale for å bli kvitt rovdyrene våre. En bjørn er nylig skutt i Trysil og i avisen Østledningen argumenteres det for at det er riktig å “ta ut flere bjørner”.

Posted 6 years ago at 1:54 pm.

Add a comment

ULVEJAKT IGJEN!

Vi har en udugelig miljøvernminister har i landet og APs miljøpolitikk er nå så begredelig at selv Fredrik Hauge sier han har sluttet å snakke med Arbeiderpartiet om miljø.

Jeg anbefaler alle å støtte arbeidet for å bevare ulven og de andre norske rovdyrene. Start med å kjøpe Mother Earth Blues Vol. 1 fra butikken – det er i tillegg en meget bra cd som har fått gode kritikker i media og inneholder artister som Bruce Springsteen, Snowy White ( Roger Waters Band), Elvis Costello, Mark Knopfler og Emmylou Harris.

Posted 6 years, 2 months ago at 12:18 pm.

Add a comment

FAKTAFEIL I ULVEDEBATTEN!

I den norske rovdyrdebatten blir det ofte hevdet at dette er en konflikt mellom byen og bygda. Det er en utbredt oppfatning at de aller fleste som bor i distriktene er motstandere av dagens rovdyrpolitikk. Disse mennskene ønsker mindre bestander av rovdyr. Det er disse som hevder at deres hunder blir drept, at viltbestanden redusers, som føler frykt på kroppen og som sogar påstår at livskvaliteten på bygda blir skadelidende av dagens rovdyrpolitikk. Tanken om å verne rovdyr påstås å være typisk for folk i urbane områder og fra folk som ikke forstår bygdefolk.

Enkelte politikere fra Senterpartiet, Høyre (sogar et helt bydelslag i Oslo) og FrP uttaler seg som om dette var den vedtatte sannheten.

Men hva vet man egentlig om moderne bygdefolk og deres oppfatninger av og om rovdyr?  Forskere fra NINA har gjennom mer enn 10 års studier og intervjuer med flere hundre personer observert at det finnes en god del mennesker som ser annerledes på dette. Nina gjennomførte høsten 2010 en studie med et representativt utvalg på 4000 personer, hvorav 1000 fra områder med store rovdyr. I rovdyr områdene ønsker faktisk 15% at ulvebestanden skal øke, mens 57% kan godta den som den er (totalt 72%?) For bjørn er tallene 16% og 52% (totalt 68%). Det viser at det er et flertall selv i rovdyrområdene som godtar større rovdyr der de bor! De som skriker er et mindretall + noen oportunistiske politikere.

Spørsmålet om rovdyr er altså ikke en by mot land konflikt! Det er et flertall i befolkningen for rovdyrI

Dette bør politikere særlig de fra Senterpartiet, Høyre og FrP legge seg på sinn. ( Kilde: Dagbladet 12.05.2011)

Posted 6 years, 3 months ago at 1:05 pm.

Add a comment